2016. december 21., szerda

Gyerekekkel együtt készíthető gyors karácsonyi ajándékötletek

Ha még jól jönne néhány tipp ahhoz, hogy teljes legyen az ajándékok sora, itt meríhetsz ötletet hozzá! 

Élményekben gazdag, stresszmentes karácsonyi készülődést és BOLDOG KARÁCSONYT kívánok!

Sok kis barátnak készítettünk idén ajándékot 6 éves kisfiammal. Bár a lelkesedés nem volt végig töretlen, azért mégis megérte. Legtöbb esetben a hozzákészülés nagyobb macera, mint maga az alkotás, ezért azt ajánlom, szánjatok rá egy délelőttöt vagy délutánt, amikor nem kell közben elpakolni.
Lássuk, miket is készítettünk! (A mieinkről sajnos nem készítettem fotókat, de nagyon hasonlóak lettek!)

MASNIS FENYŐ

Maradék szalagok felhasználására remek lehetőség, és még a finommotorikát is fejleszti! A szalagok méretre vágásával (esetleg a csomók feszességének ellenőrzésével) segíthetjük a kicsik munkáját!


KISRÓKÁK

Ehhez az ajándékhoz kisméretű, viszonylag szabályos tobozok kellenek, olló és ragasztó (ragasztópisztollyal a legkönnyebb dolgozni, de szerintem pl technokollal is megoldható) és filc anyag. Sablonokat készítünk a gyerekeknek a kép alapján és ezzel már könnyen boldogulnak majd ők is. Az apró részleteket - szemek, orrocska - pedig rajzolják inkább oda (vagy vágjunk nagyon apró darabot az anyagból). Ha akasztót is teszünk rá, édes karácsonyfadísz lehet!




CSILLAG GALLYAKBÓL

Nekem tetszenek ezek a rusztikus, raffiával átkötött csillagok. Készíthetünk különböző méretűeket és a lakást vagy akár a karácsonyfát is díszíthetjük velük. A gallyakat vágjuk egyenlő hosszúságúra, egy csillaghoz 5 darab gallyacskára lesz szükségünk. Ezeket ragasztópisztollyal ragasszuk össze (vagy dróttal is kötözhetjük, ha nincs ragasztópisztoly kéznél), hogy csillag formát kapjunk.(Ehhez a lépéshez találsz itt segítséget.) 
Ha ezzel megvagyunk, jöhetnek a gyerekek: különböző színű raffiákat kötözzenek egymáshoz és tekergessék fel a csillagra. És kész is vagyunk!


Jó munkát! És BOLDOG KARÁCSONYT!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése